Velkommen

 
Vi ved, at det er svært at aflevere sit lille barn til fremmede mennesker og til fremmede omgivelser. Heldigvis er børn robuste, og vi kan for de flestes vedkommende sige, at daginstitutionen hurtigt bliver hverdag for barnet.

Stuen sender en invitation til forældrene på den oplyste mail adresse, før barnet starter, men I er også velkomne til, at kontakte Kaninbjerget og aftale et besøg.

En medarbejder bliver ”velkomst person” for familien.

Ved det første besøg får familien praktiske oplysninger om hverdagen i Kaninbjerget og stamkort der skal udfyldes.

Forældre og barn ser stuen, hvor barnet skal gå, og møder personalet på stuen og i vuggestuen. Det er vigtigt også at få udfyldt oplysninger om barnet på "MitGuld".

Derefter får vi en snak om vores dagligdag, aktiviteter og andet, som bliver en del af barnets kommende hverdag.

Forældrene og medarbejderne på stuen får via dette, kendskab til hinanden, og forældrene kan fortælle om barnets rytme, temperament og kost-, sove- og toiletvaner.

 

Den første tid

Det er vigtigt for alle, at barnet får en god start, og at forældrene giver sig god tid til at ” køre barnet ind”. Der aftales med stuerne en model for, hvordan der startes op. Dette kan afvige fra barn til barn, men der skal altid være en forælder med, den første dag.

 I det daglige er det vigtigt, at personale og forældre udveksler information om barnets hverdag, humør, spisevaner, legeaktiviteter m.v., for at vi kan følge barnets trivsel bedst muligt.